Erzincan İl Koordinatörlüğü

ESK Yönetim Kurulu Koordinatörlüğümüze Çalışma Ziyaretinde Bulundu



    Erzincan İl Koordinatörlüğü / 29.04.2015 - Erzincan’da yapımı süren Tavuk Kombinası Tesislerinde incelemelerde bulunan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Piral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kombina inşaatındaki incelemelerinin ardından, koordinatörlüğümüzü ziyaret etti.
 
Kombina inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, tesisin hizmete açılması ile birlikte sadece Erzincan’a değil bölgede yer alan illerin tavukçuluğuna hizmet edeceğini ve sektörün gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Tesisin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 62 milyon TL olduğunu ifade eden Genel Müdür Piral, Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası hizmete açıldığında bölge açısından yeni istihdam alanları oluşacağını kaydetti.

İl Koordinatörü Metin Bektaş ise yaptığı açıklamada; mevcut IPARD proje yatırımları kapsamında broiler üretim tesislerine halihazırda hibe desteği verildiğini ve önümüzdeki dönemde de desteklerin devam edeceğini belirtti. Tavuk Kombinasının tam da bu noktada proje yatırımlarıyla bir sinerji oluşturacağını belirten Bektaş, kesim kapasitesi yönünden kombinanın üreticinin pazar sorununa çözüm olacağına dikkat çekti.
 

 


    Cimer